Noordwijkse Ku(n)stroute op za 25 en zo 26 augustus

14 augustus 2018 Nieuws

Op zaterdag en zondag zetten alle ateliers in Noordwijk hun deuren open. Hieronder ook in onze wijk atelier Frans van Houten aan de Van Hardenbroekweg 20. Sommigen zijn bij de kunstenaars thuis op hun zolderkamer en sommigen werken deze dag in hun atelier/galerie. Gedurende dit hele weekend kunt u kunstenaars aan het werk zien met zijn of haar discipline verdeeld over een groot aantal ateliers in Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. Zij stellen het op prijs wanneer u hen wilt bezoeken en zullen u graag uitleg geven over wat hen inspireert en hoe hun manier van werken is. Er zijn verschillende kunstdisciplines te bekijken zoals fotografie, schilder- en beeldhouwkunst, textiele werkvormen, werken met papier en carving.

De Kunstroute 2018 is op 25 en 26 augustus gratis te bezoeken in de ateliers van 26 Noordwijkse kunstenaars. Op vrijdagavond 24 augustus om 20.00 uur zal Het Kinderkleynkoor van de Kleynkoor Academy begeleid door het “Space Trio” de opening verzorgen in de Rozemarijnschuur op het landgoed Calorama.

De overzichtstentoonstelling op het Landgoed Calorama, bestaat uit werk van alle Noordwijkse kunstenaars en staat in het teken van ‘Space’. Daarnaast tonen leerlingen van het Northgo college hun interpretatie van het thema ‘Space’ welke zij samen met kunstenares Ira van der Valk en docent Heleen Aartman hebben vorm gegeven. Iedereen kan tijdens het gehele weekend de overzichts expositie en daarnaast ook alle Noordwijkse ateliers vrij bezoeken.

Flyers met plattegronden zijn verkrijgbaar op diverse locaties, bij het VVV in Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein en tijdens de openingsexpositie in de Rozemarijnschuur van landgoed Calorama. De catering tijdens de opening wordt verzorgd door de Wereldvrouwen.

Geef een reactie