“Naar de bollen, naar die….

1 november 2019 Nieuws

De tijd dat Louis Davids bovenstaande beroemde tekst zong, ligt ver achter ons, en is ook anderszins uit de tijd, omdat tegenwoordig de bollen naar u toekomen. Nou ja, min of meer, want u moet ze nog wel komen afhalen. Evenals voorgaande jaren heeft de gemeente namelijk weer een aanzienlijke hoeveelheid bollen aan de wijkverenigingen toebedeeld, met als achterliggende gedachte meer kleur in de woonomgeving aan te brengen. De bloembollen zijn inmiddels afgehaald bij het onvolprezen streekmuseum “Veldzicht”, en vanaf 5 november beschikbaar voor een ieder die zich wil bekwamen in het op de juiste diepte planten van dit gewas, om aldus volgend voorjaar te kunnen genieten van fraai opschietende narcissen en hyacinten. Vuistregel hierbij is, zo werd mij verteld, dat dit zo diep als de dikte van de bol zou moeten, doch merkwaardig genoeg noemt een andere vuistregel een diepte van twee- tot drie keer de dikte van een bol als de juiste. De enthousiaste bollenkweker van “Veldzicht” loste dit dilemma voor mij op: te oppervlakkig is niet goed, verzekerde hij mij. Een advies waar je overigens ook buiten het bloembollentijdperk iets aan hebt. 

Momenteel is het de goede tijd voor het planten, en daarom kunt u vanaf dinsdag 5 november elke dag tussen 10 en 16 uur zelf uw bloembollen pakken uit de opbergbox die ter hoogte van het huis op de oprit van Dobbelmannduin 29 te vinden zal zijn.

Geef een reactie