Terugblik op het succes van Halloween 2017 GrootDobbelmannduin

5 november 2017 Nieuws

Beste wijkgenoten,

Dit jaar werd voor de tweede keer Halloween in onze wijk gevierd. Vanuit de kids socie was dit jaar ook een Halloween pre-party georganiseerd waar de kinderen zich konden laten schminken en te goed doen aan broodjes knakworst en limonade. Zo konden zij goedgevuld de uitgezette route in de wijk te volgen. De opkomst was groots op de pre-party, er waren 14 individuele gezinnen en 27 kinderen in de leeftijd van twee tot en met twaalf jaar. Om elkaar zo veel mogelijk te leren kennen en de kosten te minimaliseren was de activiteit thuis. Anke, hartelijk dank voor je gastvrijheid!

Ook dank voor Sylvia en Tineke die ervoor hebben gezorgd dat de kinderen prachtig en griezelend eng geschminkt bij de wijkbewoners een trick of treat konden halen. Ruimschoots werden de treats uitgedeeld – dank hiervoor wijkbewoners! -en vulden de zakjes en mandjes zich gestaag met snoep. Bij Pieternelweg 9 waren ook mandarijnen en bij Dobbelmandduin 2 een glinsterend steentje voor geluk.

Vanaf zes uur ging iedereen de wijk in. En wat hadden de deelnemers hun huizen prachtig versierd, ballonnetjes dartelden in de herfststorm en kindergeluid vulde de avond. Lang wordt nog nagepraat over het groene pak met drilboor en het huis met de rode en gekleurde verlichting op de Emmaweg. In het lusje van Dobbelmannduin moesten de kinderen hoog klimmen om de zoetigheid binnen te halen. Aan het einde op de Van Hardenbroekweg zaten de monsters op het raam geplakt. Op de Pieternelweg zaten buurman en buurman te vissen en mocht je helpen snoep scheppen. Pas op de vingers en de afgehakte voet! Als je die vangt mag je je buit weer inleveren. Op Dobbelmannduin 51 waren portretten van oude lieve vrouwtjes die langzaam in een heks veranderden, aan het balkon hing een been en in de tuin nog een aantal. Ook spannend was een donkere tuin met een groot geprojecteerd oog op de muur en daarnaast Magere Hein. Wie durft er een snoepje te halen…

Uiteindelijk hebben we zo’n twintig deelnemende huizen en zo’n zestig bezoekers (kinderen en volwassenen) geteld. Veel dank aan alle spoken, goede heksen, duiveltjes, pompoenen, skeletten, Magere Heins, niet verklede en ook niet aanwezige wijkbewoners die toch wat snoep hadden neergezet. Samen hebben we deze activiteit tot een succes gemaakt!

Foto’s van de avond kan je plaatsen op de Facebook pagina van wijkvereniging Groot Dobbelmannduin. De link is: https://www.facebook.com/groups/grootdobbelmannduin

Met griezelige groet van de kids socie.

Anke, Tineke, Sylvia, Jerica en José

kids@grootdobbelmannduin.nl

Geef een reactie