Terugkijken op Paaseieren zoeken en Opschoondag 24 maart

20 maart 2018 Nieuws
Zaterdagmiddag 24 maart was weer een gezellige middag in de buurt van Dobbelmannduin. Omdat de gemeente een afval opruim actie had georganiseerd voor 24 maart, had de KinderSocie besloten om de Paasactiviteit te combineren met de afval opruim actie en dit is een groot succes gebleken.
Zeker 22 kinderen van 1 – 10 jaar met hun ouders kwamen rond 14.30u bij elkaar op het verzamelpunt waar een route was uitgestippeld met verstopte eieren in verschillende kleuren. Per leeftijdscatagorie konden de kinderen plastic eieren zoeken in een bepaalde kleur. En voor de oudere leeftijdscatagorie waren de eieren natuurlijk moeilijker verstopt! Tegelijkertijd kregen de ouders en kinderen een vuilniszak en grijper (heel goed geregeld door de gemeente) mee om rondslingerend afval te verzamelen en zo de buurt op te schonen. De combinatie van eieren zoeken en afval zoeken was erg effectief en ook nog eens ontzettend leuk om te doen!
Bij het inleveren van de gevonden eieren, kregen de kinderen als beloning een zakje met chocolade eieren. En bij het inleveren van de vuilniszakken hadden we gratis Muze bioscoopkaartjes voor de kinderen van de gemeente, echt een hele leuke beloning samen met een schone wijk natuurlijk!
Aan het eind konden de kinderen nog wat limonade drinken en bleven de ouders nog even hangen om de leuke en succesvolle activiteit na te bespreken.

Geef een reactie